logo

Reklam Alanı
  • 18 Kas 2019 9:55 - Okunma Sayısı: 329 - Yorum Yaz (0)

    Bir Öğün Zanaat-Erhan ÜÇÜNCÜOĞLU-

             Bir Öğün Zanaat-Erhan ÜÇÜNCÜOĞLU-

    Mengen’den yetişen lezzet ustası değerlerimizden Erhan usta’nın kendi yaşamını kaleme aldığı geleceğe ışık tatacak eserlerden olan kitabını sizlere sunuyoruz.

     Duayen aşçı Erhan ÜÇÜNCÜOĞLU’nun kendi yaşamı ekseninde kaleme aldığı

    Bir Öğün Zanaat” dünden bu güne Türkiye’de aşçılığın nasıl geliştiğine
    ışık tu Duayen aşçı Erhan Uçüncüoğlu’nun kendi yaşamı ekseninde kaleme aldığı
    “Bir Öğün Zanaat” dünden bu güne Türkiye’de aşçılığın nasıl geliştiğine
    ışık tutuyor. Uçüncüoğlu’nun deyimiyle….gastronomi salt yemek yapmak
    değildir. Mutfak kültürünün yaşayan, dinamik bir şey olduğunu görüyorum.
    Bunu artık hepimiz görüyoruz. Değişen dünyayla birlikte Türkiye ‘de değiş­
    ti ve zamanla mutfak, h
    Genetik Bir Miras: Aşçılık

    tuyor. Üçüncüoğlu’nun deyimiyle….gastronomi salt yemek yapmak
    değildir. Mutfak kültürünün yaşayan, dinamik bir şey olduğunu görüyorum.
    Bunu artık hepim
    Duayen aşçı Erhan Uçüncüoğlu’nun kendi yaşamı ekseninde kaleme aldığı

    “Bir Öğün Zanaat” dünden bu güne Türkiye’de aşçılığın nasıl geliştiğine

    ışık tutuyor. Uçüncüoğlu’nun deyimiyle….gastronomi salt yemek yapmak

    değildir. Mutfak kültürünün yaşayan, dinamik bir şey olduğunu görüyorum.

    Bunu artık hepimiz görüyoruz. Değişen dünyayla birlikte Türkiye ‘de değişti  ve zamanla mutfak, haliyle aşçı olmak çok kıymetli bir mesleğe dönüştü.
    Bir insan, bir parça ekmek ve yanına iliştirdiği zeytin, peynirle de karnını
    doyurur ama yemek, sadece yemek yapıp karın doyurmaktan çıkarak başka
    bir hal aldı. Yemek programları, yarışmalar, gurmelik, yemek tarifleri
    yapan sosyal medya hesapları, yemek dergileri, yemek kitapları, üniversi­
    telerde açılan bölümler, yemek kursları… Yani gastronomi artık sadece
    gastronomi değil. Yer yer içi boşaltılan bir şeye
      dönüştü. Aşçılık mesleği bir yandan popülerleşirken, diğer yandan da insan aklının alamayacağı ölçütlerde altı boşaltılmış durumda. Bütün bunlar yapılırken,  bizler, yani gerçek aşçıların bu piyasada nasıl çalıştığını, kendimi­zi nasıl ispatladığımızı ve nasıl emek vererek bu günlere geldiğimizi ve bunun doğal bir sonucu   olarak  gastronominin   nasıl   bu günlere geldiği hiç anlatılmadı.

    Erhan ÜÇÜNCÜOĞLU’nun kitabının ilk sayfası ile sizlere ulaşıyoruz.

     

    #

    YORUM YAZ