Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Gökçesu Beldemiz

GÖKÇESU BELEDİYESİ
Mengen İlçesinin 11 km. Batısında bulunan Gökçesu’nun tarihi milattan önceki devirlere kadar uzanmaktadır, Yöre Bithyma   krallığından Romanlılara M.Ö, 73 yılında geçmiş daha sonra da Bizanslılar bölgeye hakim olmuşlardır. Gökçesu yöresi,1359 yılında Osmanlı topraklarına katılmıştır.Cumhuriyet dönemlerinde yapılan idari teşkilatlanma sonucu 1 Ocak 1948 de 5071 sayılı kanunla Mengen ilçe olmuş, Gökçesu nahiyesi Mengen’e bağlı bucak haline getirilmiştir. Son nahiye müdürünün emekli olmasıyla nahiyelerin statüleri kaldırıldığı için 1982’de Gökçesu köyü olarak anılmaya başlanmıştır. Nüfusun hızla artması sonucu Bakanlar kurulu kararıyla 1991 yılında Belediye olma karan alınmış ve 1992 yılının Haziran ayında seçim yapılarak Belediye teşkilatı kurulmuştur. Beldemizde bulunan Resmi Kurumlar; Sağlık Ocağı Tabip Jandarma Karakol Komutanlığı, Tarım Kredi Kooperatifi,0rman işletme Şefliği. PTT ve Gökçesu İlköğretim Okulundan ibarettir.
Beldemiz mücavir alan hudutlarında 4 adet Kömür (maden) Ocakları bulunmakta olup; Bu ocaklar; Yanar Elmas Madencilik, Cankat Madencilik.Demir Madencilik ve Üç Pınar Madenciliğe ait Beldemiz mücavir alan hudutları dahilinde olan bir adet Kömür işletmelerinden oluşmaktadır. Yine Üç Pınar Madenciliğe ait Beldemiz mücavir alan hudutları dışında Kömür işletmeleri mevcut olup, Beldemiz nüfusunun büyük çoğunluğu bu Maden Ocağında çalışmaktadırlar.
Beldemiz mevcut 6 memur 1 sözleşmeli işçi ve 5 geçici işçi kadrosuyla görev yapmaktadır.  1 traktör, 1 kepçe,  1 minibüs, 1 hizmet otosu bulunmaktadır. Belediyemizin 2004 yılı tahmini bütçesi 528.000.000.000.Tl. olarak bağlanmıştır. İmar planının çizimi bitirilmiştir. Kanalizasyonun % 85’i yapılmıştır.
Belediyemiz 1992 yılından bu yana kısıtlı imkanlar dahilinde Belde halkımıza görevi olan hizmetleri götürmekte, istisnasız olarak bütün olanakları seferber ederek hizmet etmektedir. Bütün Belediyelerin olduğu gibi Belediyemizin de içinde bulunduğu maddi imkansızlıklar nedeni ile bu gayret ve şevklerimizi kırmaktadır Bu olumsuzluklar dahilinde bile Belediyemizin bugüne kadar yapmış olduğu yatırımlardan bazıları şunlardır:
Köy zamanında yapılarak Belediyemize devir olunan düğün salonu tadilatı,ilave ve röleve proje yapılıp ve İnşaatı tamamlanıp burasının Belediye hizmet binası olarak konutuna başlanılmıştır, Yine köy zamanında Belediyeye devir olunan Eski Kooperatif binaları kullanılacak durumda değildir.Bunların esaslı tamire gereksinimleri olduğu için boş durumdadır.
Belediyemiz kurulduğu günden bugüne kadar 0 200’lük yaklaşık olarak 2 km.,0 400’Iük yaklaşık olarak 400 mt ,0 15’lik yaklaşık olarak 750 mt. kanalizasyon şebeke hattı döşenmiştir, 0 40’lık plastik boru, 600 mt içme suyu şebekesi döşenmiştir. Yaklaşık olarak 800 mt bordür taşı döşenmiştir. Yine Belde Merkezimize 300 m2’lik bordür kaplama yaya kaldırımı yapılmıştır.İller Bankasına yetki verilerek Beldemizin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak   olan   içme suyu  şebekesi  yaptırılmakta  olup  inşaatı   halan  devam edilmektedir.Dolayısıyla iller Bankası tarafından Belediye Payının yakın kısmı kesintiye uğramaktadır.

Kaynak : www.mengenarsiv.com